هفتم آذرماه، روز بزرگی برای بخش تعاون و تعاونگران کشور بود.

  • سیزدهمین #اجلاس بین المللی اتحادیه جهانی#تعاون (ICA) در بخش ‌آسیا و اقیانوسیه برای نخستین‌بار به میزبانی ایران برگزار شد.سیزدهمین اجلاس بین المللی اتحادیه جهانی تعاون (ICA) در بخش ‌آسیا و اقیانوسیه با شعار پیشنهادی ایران ?? تحت عنوان «اقتصاد مقاوم‌تر و پایدارتر با کمک تعاونی‌ها» که از روز دوشنبه، پنجم آذرماه در تهران آغاز به کار کرده، روز گذشته بطور رسمی و با حضور مقامات بلند پایه کشور افتتاح شد.
    این رویداد بین المللی که اتاق تعاون ایران ?? متولی اجرای آن است، برای اولین بار در ایران پس از انقلاب اسلامی  برگزار می‌شود و تا روز جمعه، نهم آذر ماه ادامه دارد. اتحادیه جهانی  تعاون بخش آسیا و اقیانوسیه اما قوی‌ترین مرجع تعاون منطقه‌ای به شمار می‌رود و ارتباطات گسترده‌ای نیز با سازمان ملل و سازمان جهانی کار دارد و به همین دلیل، برگزاری آن از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ( آقای شریعتمداری)

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آمادگی دولت برای مساعدت با تعاونی ها برای دست یابی به بازارهای جهانی، شبکه سازی و برند سازی خبر داد و گفت: در سال ۵۷ تنها ۴.۸ درصد از مردم عضو تعاونی‌ها بودند و اکنون ۵۲ درصد در تعاونی‌ها عضویت دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در افتتاحییه سیزدهمین اجلاس منطقه ای تعاون در آسیا و اقیانوسیه گفت: دولت مصمم به مساعدت با تعاونی ها برای دست یابی به بازارهای جهانی، شبکه سازی و برند سازی است.

شریعتمداری با اشاره به اینکه تعاونی ها معمولا در شرایط سخت ظهور و بروز پیدا می‌کنند ادامه داد: تعاونی ها در جایی که قواعد معمول حاکم توان حل مشکلات را ندارند می‌توانند با تجمیع توان مردمی موفق عمل کنند.

وی تعاون را نه صرفاً بنگاه‌داری بلکه نوعی فرهنگ برشمرد که به هم‌افزایی توانایی‌های خرد و ایجاد توانایی بزرگ فکر می‌کند و بدین ترتیب عدالت را به همراه دارد.

وزیر کار با اشاره به جایگاه تعاون در قانون اساسی جمهوری اسلامی به عنوان رکن دوم اقتصاد، تصریح کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اندیشه‌هایی در قدرت یا تضعیف این فرهنگ کار کردند؛ برخی که آن را ملهم از فرهنگ چپ سوسیالیسم و کمونیسم می‌دانستند معتقد به تقویت آن نبودند اما متدینین و رهبران انقلاب عقاید اقتصادی مبتنی بر دین را سازگار با منش تعاون می‌دانستند و آن را محترم می‌شمردند.

شریعتمداری با اشاره به نقش شهید بهشتی در توسعه فرهنگ تعاون و توصیه‌های مکرر ایشان تصریح کرد: تعاونی‌ها در زمان جنگ نیز ظهور و بروز مناسبی داشتند و در زمینه توزیع کالاهای اساسی از جایگاه رفیعی برخوردار بودند و در آن شرایط وقت اقتصادی در شرایط جنگی کاری که تعاونی‌ها انجام می‌دادند شبیه عبادت بود.

* ۵۲ درصد مردم عضو تعاونی‌ها هستند


رئیس سازمان تعاون روستایی ( حسین شیرزاد )

رییس سازمان تعاون روستایی هم در بخش دیگری از این مراسم گفت:

در شرایط متلاطم فعلی لزوم ائتلاف و همکاری‌های منطقه‌ای و جهانی برای حل چالش‌های مختلف اعم از امنیت غذایی  و مشکلات زیست محیطی احساس می‌شود.

در این راستا، افزایش سهم تعاونی‌ها در نظام قدرت یک تصمیم راهبردی است که دولت‌ها باید آن را مدنظر قرار دهند.

حسین شیرزاد اظهار کرد: ایران از نخستین کشورهای عضو ICA است که یکی از گسترده‌ترین شبکه‌های تعاونی را با بیش از 5 میلیون عضو در بخش کشاورزی تحت پوشش دارد.

به گفته او، تعاونی روستایی با بیش از 6 هزار شرکت تعاونی و 4.5 میلیون عضو، بیشترین سهم را در بخش تعاون دارد
این سازمان پشتوانه قانونی قوی‌ای را در کنار اساسنامه خود دارد و قوانینی مانند قانون سیاست‌های اصل 44وقانون یکپارچه‌سازی اراضی ازاین بخش حمایت می‌کند

در بخش تعاونی روستایی توانمندسازی شبکه اهمیت بالایی دارد و در کنار آن ظرفیت‌سازی جدید برای این شبکه هم حائز اهمیت است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 3 × 5 =